Koffie Ethiopië Sidamo "Droom van Afrika"
Karakter en smaak
De koffieliefhebber wordt verwelkomd door een indrukwekkende smaakvariëteit bij "Droom van Afrika". Bij het uitgesproken kruidige en krachtige aroma voegt zich een chocoladeachtige, zware volheid. Een zeer volle body met een lichte bloemige toets geeft deze koffie zijn uitgesproken rijkdom.
Herkomst en plantage
Het teeltgebied Sidamo ligt in het zuiden van het land, aan de rand van de Ethiopische hooglanden. Hier wordt, net als in de andere Ethiopische regio's, koffie verbouwd in kleine boerenstructuren. Andere bekende koffieregio's in Ethiopië zijn Harar, een van de meest groeiende gebieden ter wereld. Ethiopië – het voormalige Abessinië – wordt beschouwd als de bakermat van de koffie en in de Ethiopische hooglanden zijn afstammelingen van de oudste koffieplanten gevonden. Vandaag de dag is het land de belangrijkste exporteur van Arabica in Afrika. Ongeveer 12 miljoen van de inwoners leven van de koffieteelt op overwegend kleine boerderijen.
Bijzonderheden
Ethiopië is de geboorteplaats van koffie. Ethiopische koffie is in sommige regio's alleen verkrijgbaar als gewassen bonen en in andere alleen als ongewassen bonen. Maar er zijn ook gebieden waar beide mogelijk zijn. De verschillende soorten bereiding komen tot uiting in de verscheidenheid aan smaken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de koffies, die sterk kan veranderen van het ene winkelpatroon naar het andere