Koffie Kenia "Parels van Afrika"
Karakter en smaak
Parelbonen zijn van zeldzame schoonheid en vereisen al zijn vaardigheid en vaardigheid van de ervaren brander om tot in de puntjes geroosterd te worden. Als dit optimaal lukt, ontwikkelt zich het karakter dat typerend is voor Keniaanse koffies. Experts beschrijven het als chocolade, wijnachtig, met een sterke, pittige volheid.
Herkomst en plantage
Als het gaat om kwaliteiten en uitzonderlijke koffiekarakters, loopt Kenia altijd voorop! De Keniaanse parelbonen zijn door hun zeldzaamheid een echte specialiteit. Deze parelbonen worden gevormd wanneer de koffieboom de kersen aan het uiteinde van de struik niet meer van voldoende voedingsstoffen kan voorzien en er daardoor slechts één boon in de kersen ontstaat. Deze enkele boon groeit zo langzaam dat hij uiteindelijk veel aromatischer is dan een platte boon. Onze parelbonen komen uit het Kiundi-gebied en worden met de hand geselecteerd uit een jaarlijkse oogst.
Bijzonderheden
Kenia is de motor van de Oost-Afrikaanse koffiewereld. Van de beker tot de handel, alles is top. Het onderzoek en de ontwikkeling van Kenia zijn ongeëvenaard, de kwaliteitscontrole is nauwgezet en vele duizenden kleine boeren zijn goed opgeleid in de landbouw. De beste Keniaanse koffies worden niet alleen aangeboden als generieke AA of AB, ze worden specifiek via veilingen verkocht aan de hoogste bieder.